Evangelisatie (evangeliseren) = verbreiden van het christelijk geloof. Het woord is nauw verwant aan ‘evangelie’, wat ‘goede boodschap’ betekent.

Christenen willen graag anderen laten delen in wat men zelf als heel waardevol ervaart. Hun motivatie komt ook vanuit de opdracht die Jezus geeft in de Bijbel:
Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb.” (Dit staat in Mattheüs 28 vers 19)

Ook voor de leden van onze geloofsgemeenschap geldt dat wij deze opdracht gekregen hebben. Samen mogen we die uitvoeren. Binnen de kerkenraad is een evangelisatieouderlingaangesteld. Hij coördineert en stimuleert de gemeenteleden en rust hen toe. De evangelisatieouderling wordt ondersteund door een commissie die ook taken uitvoert.

Meer weten over evangelisatie? Dat kan! Neem dan contact op met de evangelisatieouderling of vul het contactformulier in.

Jasper Hoek
Telefoonnummer: 06-57 49 85 76
Email: evangelisatieouderling@hervormdegemeenteschoonhoven.nl

Dienstenrooster

Bekijk alle diensten

Contact

Bezoekadres
Grote of St. Bartholomeüskerk

Haven 84
2871 CR Schoonhoven
  0182 - 38 40 53
Contactpagina

 

Postadres
Hervormde gemeente Schoonhoven

Postbus 19
2870 AA Schoonhoven
© Hervormde Gemeente Schoonhoven
WEBSITE DOOR: Reprovinci