Lopend door de prachtige binnenstad van Schoonhoven valt de markante kerk gelijk op. Je loopt er niet zomaar aan voorbij. Veel mensen houden van de ‘oude Barth’, lopen er regelmatig binnen, maken samenkomsten mee op zondag, of komen er tijdens andere (open of besloten) bijeenkomsten. We kunnen het ons niet voorstellen om geen ‘oude Barth’ meer te hebben. Toch zou dat de realiteit zijn, als we niet jaarlijks met heel veel mensen zorgen voor de nodige gelden voor het onderhoud.

Nu de subsidiekranen van de overheid grotendeels dichtgedraaid zijn, wordt het steeds lastiger om die gelden bij elkaar te schrapen. Daarom doen we een beroep op iedereen die de ‘oude Barth’ een warm hart toedraagt. Het is namelijk mogelijk om met de ‘oude Barth’ bevriend te worden! Dit kan door (jaarlijks) een donatie te doen. Er zitten een aantal voordelen aan het vriend-zijn van de ‘oude Barth’:

  1. Het is voor ons allemaal van groot belang dat een unieke kerk als de ‘oude Barth’ behouden blijft voor Schoonhoven. Met de hulp van een groot aantal vrienden gaat dat lukken.

  2. Het gebouw vertegenwoordigt de historie van Schoonhoven. In het gebouw zijn vele eeuwen geschiedenis vertegenwoordigd. Met elkaar dragen we er zorg voor dat deze historie bewaard blijft.

  3. Als vriend van de ‘oude Barth’ is het mogelijk een exclusieve rondleiding te krijgen door het gebouw (neem voor de voorwaarden contact met ons op)

  4. Als de vriendenbijdrage aan de ‘oude Barth’ hoger is dan €200,- per jaar is het mogelijk om als sponsor vermeld te worden op de plattegrond die aan de bezoekers wordt uitgereikt.

  5. Als de vriendenbijdrage hoger is dan €400,- per jaar is het mogelijk om met naam, logo en bedrijfsrubriek vermeld te worden op de achterzijde van een boekje, waarin de bezienswaardigheden van het kerkgebouw worden omschreven.

We hopen, dat we, met de hulp van veel vrienden van de ‘oude Barth’ dit mooie gebouw kunnen behouden voor de toekomstige generaties!

Dienstenrooster

Bekijk alle diensten

Contact

Bezoekadres
Grote of St. Bartholomeüskerk

Haven 84
2871 CR Schoonhoven
  0182 - 38 40 53
Contactpagina

 

Postadres
Hervormde gemeente Schoonhoven

Postbus 19
2870 AA Schoonhoven
© Hervormde Gemeente Schoonhoven
WEBSITE DOOR: Reprovinci