Wij zijn een gemeente van Jezus Christus met heel diverse mensen in Schoonhoven, de Zilverstad.

Op zondag ontmoeten wij God en elkaar in de Grote- of St. Bartholome├╝skerk, om God te eren, ons geestelijk te laten voeden en samen ons geloof te delen. Doordeweeks komen diverse groepen, van kinderen tot senioren, bij elkaar, om uit de Bijbel te leren en elkaar te bemoedigen. Onze gemeente staat midden in de wereld en wil het Evangelie, de goede en blijde boodschap uit de Bijbel, ook uitdragen naar buiten toe. Dit zowel in Schoonhoven als wereldwijd.

Wie ben jij?

• Je hebt een levend geloof, een relatie met God en weet je als belijdend lid van de Protestantse Kerk in Nederland geroepen jezelf hiervoor in te zetten en dienstbaar te zijn;
  • Je kunt je makkelijk verbinden met de verschillende geloofsbelevingen in onze gemeente en bent een open en toegankelijk persoon;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met pastorale zorg;
  • Je hebt (bijna) een afgeronde opleiding Godsdienst Pastoraal Werk/HBO Theologie;
  • Je staat ingeschreven in het register Kerkelijk Werkers van de Protestantse Kerk in Nederland of hebt de mogelijkheid om dat binnen afzienbare tijd te doen;
  • Je bent Kerkelijk Werker, Proponent of emeritus Predikant;

Wat ga je doen?

• Je bent samen met onze predikant verantwoordelijk voor de pastorale zorg aan de gemeente;
  • Je gaat voor in rouwdiensten.

Wat bieden wij?

• Arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de PKN-regeling voor kerkelijk werkers;
  • Een jaarcontract vanaf 1 juli 2024, met intentie tot verlenging. We zouden het fijn vinden als iemand zich voor meerdere jaren wil verbinden.

Graag komen we in contact met mensen die invulling kunnen geven aan deze vacature. Zie deze vacature als uitnodiging tot een gesprek. De aanvraag van een VOG is onderdeel van de aanstellingsprocedure.

Als je vragen hebt over de precieze invulling, aarzel dan niet contact op te nemen met scriba J. (Hans) Versluis: scriba@hervormdegemeenteschoonhoven.nl, 0182-381097 of 06-53713705.

De sollicitatie kunt u tot 25 maart 2024 mailen naar bovenstaand mailadres. De sollicitatiegesprekken hopen we in de week na Pasen (4-5 april) te kunnen voeren.