Hier vind je alle Focus informatie van onze gemeente. Aan de linkerkant kun je doorklikken naar andere tabs.

Focus team en traject

In januari 2020 zijn wij gestart met het Focus traject in onze gemeente. Bij het Focustraject is het niet de bedoeling dat we grote veranderingen gaan doorvoeren in de huidige clubs, verenigingen of Bijbelkringen, maar Focus wil juist op een natuurlijke manier instappen in de bestaande 'organen' van de gemeente.

Eén van deze zaken is dat we gaan werken met studiemateriaal van Focus, wat zowel thuis, op clubs, verenigingen, Bijbelkringen en vanaf de kansel behandeld gaat worden. In deze wordt dus een eenheid gecreëerd, wat ons als gemeente met hetzelfde onderwerp bezig laat zijn op verschillende plekken. Met ingang van januari zal onze gemeente ook begeleidt worden door een trajectbegeleider van de IZB – Jan van Luijk ( janvanluik@zeelandnet.nl )

Heeft u vragen en/of opmerkingen aangaande Focus? Wij horen u graag.

Focus team

  • Jasper Hoek: Voorzitter
  • Sjon Schellingerhout: Secretaris
  • Jozina Hoek: Communicatie
  • Arjan Verstoep: Indelen erediensten t.b.v. Focus
  • Casper den Besten: Contactpersoon jeugdwerk
  • Sonja Kok: Organisatie
  • Cora de Wit: Contactpersoon Kringen en Verenigingen
  • Jasper van Santen: Social media

Meer info over het Focus traject, klik op de link: izb.nl/focus/over-izb-focus

Of neem contact met ons op via focus@hervormdegemeenteschoonhoven.nl

Trajectbegeleider

Even voorstellen
Graag stel ik mezelf aan u voor als begeleider van het FOCUS-traject.

Mijn vrouw Forien en ik zijn ruim 21 jaar getrouwd en ons huwelijk is gezegend met drie zoons en twee dochters in de leeftijd van 10-20 jaar. We zijn als gezin actief betrokken op de Hervormde gemeente in Tholen, waar ikzelf als ouderling en kerkrentmeester de nodige ervaring in het gemeentewerk heb opgedaan. Zowel mijn vrouw als ik werken graag met jongeren: zij is in het dagelijkse leven gastouder en zelf werk ik al ruim 22 jaar in het onderwijs.

Naast mijn werk als docent godsdienst aan de Prins Maurits in Middelharnis treed ik per 1 december voor 40% in dienst bij de IZB, waarbij ik de Hervormde gemeenten van Middelharnis en Schoonhoven begeleid. Beide werkzaamheden raken aan een diep missionair verlangen om andere mensen met Jezus bekend te maken. Op allerlei manieren ben ik hierin bezig geweest, o.m. als leider van een muziekgroep in de gevangenis, maar ook in missionair kinderwerk in Antwerpen, binnen de kerkenraad, maar ook nu in het werk voor de IZB.

Ik hoop en bid dat het FOCUS-traject voor de gemeente allereerst een bezinning op gang brengt naar de éénheid van de gemeente en de gerichtheid op de Heere Jezus. Alleen als we Jezus kennen, zullen we door de Heilige Geest een vernieuwd en vruchtdragend karakter ontvangen. Liefde, vrede, geloof en gastvrijheid zijn geen eigenschappen van onszelf, maar vrucht van de Geest! Voor de opbouw van de gemeente is daarom verbondenheid nodig!

Vervolgens hoop ik dat dit uitwaaiert naar het persoonlijke leven, onze plaats op school en op het werk, en naar uw positie in het maatschappelijke leven. Zodat steeds meer mensen Jezus kennen, vertrouwen en volgen. Bij dit mooie traject blijf ik graag actief betrokken!

Namens de IZB wens ik u hierbij de zegen van God toe!

Dienstenrooster

Bekijk alle diensten

Contact

Bezoekadres
Grote of St. Bartholomeüskerk

Haven 84
2871 CR Schoonhoven
  0182 - 38 40 53
Contactpagina

 

Postadres
Hervormde gemeente Schoonhoven

Postbus 19
2870 AA Schoonhoven
© Hervormde Gemeente Schoonhoven
WEBSITE DOOR: Reprovinci